به گزارش جام جم آنلاین، مهدی محمدنبی در گفتوگویی تلویزیونی با اشاره به چالشهای جدی فدراسیون فوتبال در دوره جدید مدیریتی، تاکید کرد: مجمع انتخابی فدراسیون فوتبال در تاریخ هشتم شهریور برگزار و رئیس و نواب رئیس جدید انتخاب شدند و خوشبختانه فیفا و AFC این انتخابات را تأیید کردند. پس از مجمع و استقرار تیم مدیریتی جدید چالشهای متعددی را پیشرو داشتیم که یکی از چالشها، تعلیق کمیته صدور مجوز حرفهای بود که در این راستا نمایندگان ایران از حضور در لیگ قهرمانان آسیا محروم شده بودند. بحث ورود بانوان به استادیوم هم مطرح بود و بحث دیگر به بخشی از باشگاههای کشور باز میگشت که پروندههایی را در دادگاه حکمیت ورزش داشتند. پرونده انضباطی هم در کنفدراسیون فوتبال آسیا را داشتیم و فرصتهایی را در همین مدت از دست داده بودیم.
وی ادامه داد: متاسفانه فدراسیون کارگزار و اسپانسری نداشت و با کمکهای بلاعوض دولت یا درآمدهای ناچیزی که داشت، کارها جمع میشد. وقتی ما ۱۸ رده ملی داریم، این سوال پیش میآمد اعزامها به چه صورت باید انجام شود. در چنین شرایطی اگر تقویم تیمهای ملی در ۱۸ رده سنی را اجرا نمیکردیم بازهم به مشکل میخوردیم و در کل چالشهای بسیاری پیش روی ما در ابتدای کار بود.
او خاطر نشان کرد: در خصوص تیم ملی هم باید بگویم که تیم ما دچار دودستگی بود یا به نوعی از هم گسستگی بود که استارت آن در اردوی قطر و بازی با الجزایر زده شد. حتی اطلاع داشتیم بازیکنان در دیدار دوستانه با الجزایر نمیخواستند نیمه دوم وارد زمین شوند. این یک موضوع مهمی بود که ما با آن مواجه شدیم. ترکیب ما همان برنامه و حضور در جامجهانی روسیه بود و در نهایت جمعبندی ما و هیئت رئیسه فدراسیون این شد که کیروش سکان هدایت تیم را بر عهده بگیرد. هیئت رئیسه ۱۵ شهریور جلسهای را برگزار و مصوب کرد که این اتفاق رخ دهد. بلافاصله با کی روش تماس گرفتیم و او ۲۳ شهریور وارد تهران شد. در این زمان جلسهای را با کیروش برگزار کردیم که این جلسه حدود سه ساعت طول کشید. نقطه نظرات طرفین رد و بدل شد و کیروش اصرار داشت تقویم تیم ملی را متناسب با کشور برنامهریزی کنیم یا برعکس تا آسیبی به تیم ملی وارد نشود. قنبرزاده نایب رئیس دوم فدراسیون نیز موضوع را پذیرفت و تاج هم بخشی از کارهایی که در فدراسیون مغفول باقی مانده بود را ساماندهی کرد که شامل بیش از ۲۰ آیتم بود.
نبی افزود: از همان عصر ۲۳ شهریور اردوی تیم ملی با حضور بازیکنان داخلی در کمپ تیمهای ملی آغاز شد و با توجه به اینکه لژیونرها را در اختیار نداشتیم به داخلیها بسنده کردیم که به دوره ماجدی باز میگشت. تیم ملی ۲۷ شهریور به اتریش اعزام شد و تا ۷ مهر ماه در اردو بود و دو دیدار برگزار شده بسیار خوبی برگزار شد که اروگوئه را شکست دادیم و با سنگال مساوی کردیم.اردوی بسیار خوبی بود اما در کنار این اردو متأسفانه شرایط خاصی حاکم شد و برخی بیخردان یا مغرضان، سمپاشیهای متعددی داشتند و حتی در صدد بودند اردوی اتریش ما را به گونهای تخریب کنند تا تیم ملی وارد چالش جدی کنند که موفق نشدند.
سرپرست تیم ملی فوتبال تصریح کرد: پس از اردوی اتریش تلاش کردند با مکاتباتی که از سوی سازمانهای غیررسمی انجام شده شرایطی را مهیا کنند تا تیم ملی به جامجهانی نرود. بعد از اردوی اتریش بلافاصله در کمپ تیم ملی اردوهای متعددی داشتیم و مینی کمپهایی را برگزار کردیم. این مینی کمپها نکاتی داشت، اینکه بازیکنان داخلی از دست کیروش خارج نشوند و در اختیار او باشند. بیشتر این کمپ جنبه ریکاوری و رسیدگی به وضعیت فیزیکی بازیکنان داشت. در خلال این مینی کمپ تهران، دیداری با تیم ملی فوتبال نیکاراگوئه را در ورزشگاه آزادی تهران داشتیم و کار را ادامه دادیم. ما در یکی از گروههای سخت جامجهانی بودیم و شرایط آسانی نداشتیم.
وی تصریح کرد: نارساییها در کمپ تیم ملی در قطر وجود داشت که با حضور سرمربی تیم ملی ایران برطرف شد و کیروش با سفر به قطر این مساله را حل و فصل کرد. 23 آبان تیم ملی به قطر رفت و ۲۵ آبانماه با تونس پشت دربهای بسته در کمپ الریان برگزار شد. ما گروه سختی داشتیم هم از بعد فنی، هم از نظر سیاسی و هم از نظر حاشیههایی که ایجاد کرده بودند. خوشبختانه به دلیل همبستگی خوبی که بین بازیکنان و کادر فنی تیم ملی و همینطور کسانی که کنار تیم ملی بودند از جمله وزارت ورزش و جوانان و سایر نهادها، فضای تیم ملی به سمت عادیسازی پیش رفت که نتیجه آن موفقیت تیم ملی در دیدار با ولز بود. من فنی نیستم اما بازی با ولز در نیمه دوم به اذعان جامعه ورزش کشورمان دیدار متفاوتی بود که در ۳۰ سال اخیر نداشتیم.
نبی گفت: متفاوت بودن این جام با جامهای قبلی را باید ملاک قرار داد، شنیدم مهدویکیا بحثی را مطرح کرده و گفته این جام متفاوت با دورههای قبلی بود، ما باید نیمه خالی و پر لیوان را با هم ببینیم. نمیتوانیم بگوییم انضباط کافی نیست، کجای دنیا تیم ملی انضباط ندارد؟
او ادامه داد: تیم ملی باید نظم و انضباط داشته باشد و همه باید به موقع به وظایف محوله عمل کند و نمیشود بخشی کار خود را به خوبی انجام داده و گروه دیگری این کار را نکنند. در بازی اول باید قبول کنیم انگلیس از بعد فنی از ما بهتر بود اما در برابر همین تیم ما دو گل زدیم که شاید در یک سال اخیر از تیمی گل نخورده بود و یک توپ هم به تیر دروازه زدیم. فراموش نکنید تیمی که به این ترتیب شکست میخورد برگرداندنش کار بسیار سختی است. پس از بازی با انگلیس، کیروش در رختکن اعلام کرد مسئولیت بازی و باخت برای من است و شما باید برای دیدار بعدی تلاش کنید و فراموش کنید انگار نه انگار بازی بوده است.
وی یادآور شد: آنالیزی که کیروش و همکارانش داشتند به شکل واضح و مشخص این بود که آمریکاییها به لحاظ سنی جوانتر از ما هستند و در نیمه اول نباید گل بخوریم چراکه آنها از خاصیت جوانی خود استفاده میکنند و اگر شد در نیمه اول گل بزنیم و قطعا در نیمه دوم سوار بازی میشویم چون به لحاظ قدرت بدنی کم خواهند آورد. اولین بار بود که قدرت بدنی بازیکنان ما بسیار خوب بود.
نبی گفت: از نظر من دو بازیکن ما در این بازی آماده نبودند و نیازی نیست اسم بیاورم و فکر میکنم در نیمه اول تیم ۸ یا ۹ نفره بازی میکرد و زمانی که تعویض شدند تیم راه افتاد و میدان را از تیم ملی آمریکا در 45 دقیقه دوم گرفتیم. اگر سامان قدوس در صحنهایی به جای اینکه به تیر دروازه افقی بزند تأمل و صبر میکرد، بازی را یک بر یک کرده و صعود میکردیم. به نظرم، آنالیز کیروش از این بازی صحیح بود اما متأسفانه نیمه اول گل خوردیم و نتوانستیم نتیجه جبران کنیم. بخشی از فوتبال به شانس باز میگردد و در بازی مراکش و فرانسه دیدید توپ به شش قدم میرسید اما وارد دروازه فرانسه نمیشد و حتی توپ تا روی خط دروازه هم رفت اما گل نشد.
نایب رئیس اول فدراسیون فوتبال در مورد شرایط و فضای همکاری دوباره با کیروش تاکید کرد: سابقه تاریخی ما در فوتبالمان چه چیزی میگوید و آن ثبات است، ما حتی به مربیان وطنی رحم نکردیم. قلعهنویی مگر سرمربی تیم ملی نبود؟ چرا پس از بازیهای جام ملتهای آسیا و زمانی که در ضربات پنالتی به کره باختیم او را حفظ نکردیم؟
او ادامه داد: در گذشته برای مربیانی مثل افشین قطبی، مایلیکهن، ابراهیم طالبی و ... آنقدر فضا را برای فدراسیون فوتبال تنگ کردند که آنها رفتند. فراموش نکنیم قلعهنویی بعد از آن اتفاقات گفت چه خبر است و چه کار میکنند و با این شرایط نمیخواهم بمانم. تاریخ را نباید فراموش کرد و میبایست تیم ملی را به سمت ثبات ببریم و این رمز موفقیت تیم است.
وی تصریح کرد: در چهار سال گذشته در کدام بخش جوانسازی و پشتوانهسازی کردیم؟ تیم ملی که در قطر شرکت کرد همان تیم ملی روسیه بود و واقعیت این است که ما پشتوانهسازی نکردیم. با این تفاسیل میدانیم تیم ملی طبق آمار به لحاظ دوندگی در مرحله اول ما پنجمین تیم دونده بودیم که به آمادگی جسمانی باز میگردد. البته نمیخواهم از کیروش حمایت کنم، بلکه میخواهم واقعیت را بگویم. از من گرفته تا تاج و اعضای هیئت رئیسه انتظار صعود داشتیم اما در نهایت نشد.
نبی خاطر نشان کرد: سبک تیمها را نمیتوان به همین راحتی تغییر داد، اساسا شما نمیتوانید سبک تیم ملی آلمان را تغییر بدهید. دفاع جزئی از بخشهای فنی داخل زمین است. ایتالیا معمولا دفاعی بازی میکند، غیر از این است؟ فرانسه در بازی با مراکش دفاعی کار کرد و در ضد حمله گل زد. سیستم دفاعی یکی از سیستمهای متداول در فوتبال است و اگر میخواهیم فوتبالمان شادابتر و پربارتر باشد نیاز به پشتوانهسازی و جوانتر شدن تیم داریم.
وی در واکنش به این سئوال که آیا کیروش با تیم ملی ایران ادامه میدهد یا خیر گفت: من انفرادی تصمیم نمیگیرم، قرارداد او تا پایان جام جهانی بود. هر مربی دیگری هم بیاید قراردادش تا پایان جام ملتهای آسیا خواهد بود و بیشتر نیست. البته ما قبل از این مسابقات بازیهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ را خواهیم داشت. با توجه به اینکه به خاطر دربی و دیگر موضوعات مختلف هفته شلوغی را در پیش داریم فکر می کنم تا دو هفته دیگر جلسه هیئت رئیسه برای مشخص شدن تکلیف تیم ملی برگزار شود.
او در مورد جایگزین شهره موسوی هم گفت: جزو اختیارات رئیس فدراسیون است و او می تواند سرپرست را معرفی کند تا به مجمع برسیم.
نبی در خصوص وضعیت تیم امید عنوان کرد: تلاش ما این است که در جلسه دو هفته دیگر هیئت رئیسه فدراسیون به بررسی وضعیت تیم امید بپردازیم و قاعدتا سرمربی تیم امید، وطنی خواهد بود.
وی در مورد انتخاب هدایت ممبینی به عنوان دبیرکلی فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: جا دارد از داود پرهیزگار و همکاران او که در این مدت تلاش شبانهروزی داشتند تشکر کنم. ممبینی به پیشنهاد تاج آمد و انشاءالله در امور محوله موفق باشد.
او در واکنش به این سوال که آیا امکان دارد کیروش مدیرفنی تیم ملی شده و گزینه ایرانی سرمربی شود، گفت: کیروش صاحب کتاب و روش است و باید از او در بخشهای مختلف استفاده کنیم. این یک روش و پیشنهاد است و تاج باید آن را در هیئت رئیسه مطرح کند.
نایب رئیس فدراسیون فوتبال در خصوص وضعیت حضور استقلال و پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا گفت: زارعی به عنوان رئیس صدور مجوز حرفه ای با فدراسیون همکاری دارد، متاسفانه در دوره قبلی فدراسیون، ۸۶ مورد ایراد اعلام شده که بخش کمیته صدور مجوز حرفهای جلسات بسیار زیادی با من، تاج و دوستان دیگر برگزار کرده و در نهایت پاسخ این ۸۶ ایراد به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال شد. رئیس این کمیته پاسخها را بررسی و در آخرین ایمیلی که فرستاده اعلام کرده است پاسخهای ما را پذیرفتند و قرار است به کمیته مسابقات کنفدراسیون برود و نظر آنجا نیز گرفته شود و سپس به کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا برود و همزمان با اینها باشگاهها نیز وظایفی دارند. بحث تعیین وضعیت در فدراسیون فوتبال ما، بدهی ها و مسایلی از این دست باید حل و فصل شود. همین جا از مدیران باشگاهها میخواهم به دستورات کمیته وضعیت عمل و وقت وزیر ورزش، تاج و قنبرزاده را نگیرند و خودشان آن را حل کنند. مدیران باشگاهها باید این مساله را جدی بگیرند و با همه سختیهایی که وجود دارد، حداکثر تا نیمه فروردین برای بارگذاری مدارک اقدام کنند.
نایب رئیس فدراسیون فوتبال در واکنش به موضوع کمک داور ویدئویی هم گفت: در مورد VAR نیازمند استعلامهایی است که باید انجام شود اما هنوز به قرارداد نرسیده است.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: